سفارش تبلیغ
صبا ویژن
گزارش خواندنی درباره شادی ایرانیان
آیا فردی با نشاط و شاداب هستید؟» پژوهشگران ایرانی به سراغ مردمان 30 استان کشور رفته‌اند و این سوال را از آنها پرسیدند. طبق این پژوهش، زنجانی‌ها شادترین و یزدی‌ها به عنوان غمگین‌ترین استان کشور انتخاب شدند و اطلاعات جالب دیگری نیز به همراه دارد.
هفت صبح: آیا فردی با نشاط و شاداب هستید؟» پژوهشگران ایرانی به سراغ مردمان 30 استان کشور رفته‌اند و این سوال را از آنها پرسیدند. طبق این پژوهش، زنجانی‌ها شادترین و یزدی‌ها به عنوان غمگین‌ترین استان کشور انتخاب شدند و  اطلاعات جالب دیگری نیز به همراه دارد.

اطلاعاتی که به ما می‌گوید مجردها از سطح شادکامی ‌بالاتری برخوردار هستند و درآمد بالاتر موجب شادی بیشتر می‌شود (توضیح واضحات!).  ابتدا به بررسی نتیجه این پژوهش  پرداخته‌ایم و سپس به سراغ دیگر نقاط دنیا رفته‌ایم تا ببینیم معیارهای شاد بودن در کشورهای دیگر چیست و شادترین مردم دنیا کدام هستند.



ماجرا چیست؟

نتایج یک پژوهش روی 27 هزار و 883 ایرانی 18 تا 65 سال در کشور نشان داده است که بیشتر مردم کشور (39.3 درصد) از شادکامی سطح متوسطی برخوردارند. 35.4 درصد نیز شادکامی خود را کم توصیف کرده‌ و در این میان، تنها سه درصد خود را در سطح «بسیار زیاد» شادکام می‌دانند. آنگونه که خبرگزاری ایسنا گزارش داده در این پژوهش که از هر استان کشور دست کم 800 نفر بررسی شده‌اند، سطح شادکامی با پرسش: «آیا فردی با نشاط و شاداب هستید؟» در پنج سطح «بسیار زیاد»،‌ «زیاد»، «نه زیاد، نه کم»،‌ «کم» و «بسیار کم» مورد سنجش قرار گرفت.



شادترین‌ها کدام‌اند؟


یافته‌های پژوهش «شادکامی مردم ایران و عوامل موثر بر آن» از میان 30 استان مورد بررسی، استان زنجان را با 69/3 میانگین امتیاز شادکامی، شادترین استان کشور معرفی کرده است و از یزد با 12/3 میانگین امتیاز شادکامی به عنوان پایین‌ترین سطح شادکامی نام برده است. همچنین استان‌های گلستان، بوشهر، هرمزگان و کردستان از میزان شادکامی بالاتری از خط میانگین برخوردار بوده‌اند.



این مجردهای شاد


یافته‌های به دست آمده از این تحقیق نشان داده است که افراد مطلقه/بیوه و متاهل از سطح شادکامی کمتری نسبت به افراد مجرد برخوردارند؛ به‌گونه‌ای که افراد مطلقه / بیوه 1.70 و افراد متاهل 1.11 برابر نسبت به افراد مجرد، سطح شادکامی کمتری دارند. طبق این نظرسنجی افراد دارای سطح تحصیلات بیشتر نسبت به افراد کم‌سوادتر، شادترند و در سطوح تحصیلی پایین‌تر، کاهش شادکامی نمایان‌تر است. همچنین افراد خانه‌دار، شاغل و بیکار نسبت به دانش‌آموزان/ دانشجویان به ترتیب 1.39، 1.32 و 1.40 برابر سطح شادکامی کمتری دارند.



پول بیشتر، شادی بیشتر!

به نظر می‌رسد کم‌کم باید حرف قدیمی‌ها را که می‌گفتند پول خوشبختی و شادی نمی‌آورد را دور بریزیم. نتایج این تحقیق در ادامه این موضوع را مورد تاکید قرار داده است که افراد در سطوح اقتصادی پایین‌تر در مقایسه با افراد در سطح اقتصادی «خوب/ بسیار خوب» به صورت معناداری، سطح شادکامی کمتری دارند. به‌ گونه‌ای که افراد در سطوح اقتصادی ارزیابی شده در دسته‌بندی «نه خوب/ نه بد»، «بد» و «بسیار بد» به ترتیب احتمال 1.75، 2.14 و 2.33 برابر نسبت به افراد دارای وضعیت اقتصادی بسیار خوب، وضع شادکامی خود را نامناسب‌تر گزارش کرده‌اند.

طبق پژوهش‌های انجام شده گویا مجردها از سطح شادکامی ‌بالاتری برخوردار هستند و درآمد بالاتر موجب شادی بیشتر می‌شود!

زنجانی پولدار مجرد شادترین ایرانی


 عوامل شادی کدام هستند؟

پژوهشگرانی که در این باره دست به تحقیق زده‌اند از شخصیت، عزت نفس، اعتقادات مذهبی، سرمایه اجتماعی – فعالیت‌های اوقات فراغت، ورزش هفتگی، نداشتن سابقه بیماری عصبی، خوش‌بینی به زندگی و بسیاری از موارد دیگر به عنوان عوامل مؤثر در پدیده شادکامی افراد یاد کرده‌اند. افرادی که از سطوح «پایین‌تر» سلامت برخوردار بوده‌اند، در مقایسه با افراد دارای سطح سلامت «بسیار خوب» به صورت معناداری شادکامی خود را کمتر ارزیابی کرده‌اند. به گونه‌ای که افراد در سطوح «خوب»، «نه خوب/ نه بد»، «بد» و «بسیار بد» به ترتیب به احتمال 2.28، 5.18، 7.84 و 7.82 برابر نسبت به افراد دارای سطح «بسیار خوب»، وضعیت شادکامی خود را نامناسب‌تر گزارش کرده‌اند. طبق این پژوهش، ابتلا به بیماری‌های مزمن تاثیر چندانی بر میزان شادکامی ندارد.



 شاد‌ترین کشور‌های جهان کدامند؟

اگر گشتی در فضای مجازی بزنید چند لیست متفاوت با عنوان «شاد‌ترین کشورهای جهان» پیدا می‌کنید. این رتبه‌بندی‌ها هرکدام معیارهای خاص خود را دارند و به طور قطع نمی‌توان گفت کدام یک به واقعیت نزدیک‌تر است. بعضی مثل لیستی که موسسه «گالوپ» منتشر کرده مبنای آن نظر‌سنجی از خود مردم و پرسش در مورد کیفیت زندگی‌شان بوده و بعضی لیست‌ها بر اساس گزارش‌های سازمان ملل متحد یا سازمان‌های بین‌المللی دیگر جمع‌بندی شده‌اند.  یکی از نظر سنجی‌های معتبر در این زمینه از سوی نشریه فوربس منتشر شد.

این تحقیق را موسسه Custom Research Gfk به صورت آنلاین از 20 کشور با بیش از 10 هزار نفر شرکت‌کننده انجام داده است. در این تحقیق ریودوژانیروی برزیل، سیدنی استرالیا و بارسلونای اسپانیا به عنوان شاد‌ترین شهرهای جهان انتخاب شده‌اند. دلایلی که در شرح این رتبه‌بندی مطرح شده هم جالب است. ریودوژانیرو به علت کارناوال‌های شادی و طبیعت بکرش، سیدنی به خاطر آب و هوای مطبوع و زندگی شبانه شهر و بارسلونا به علت فرهنگ پرنشاط مردم، شادترین شهرهای دنیا انتخاب شده‌اند. نکته جالب در این لیست حضور دو شهر از آمریکای لاتین و دو شهر از اسپانیاست که می‌توان آن را با فرهنگ شاد و سرخوشانه اسپانیایی مرتبط دانست.



 کدام معیار، کدام شاخص؟

برای تعیین شادترین کشورهای جهان این موسسات و وب‌سایت‌ها چه معیارهایی را لحاظ می‌کنند؟ نگاهی به لیست‌های مشهور نشان می‌دهد موسسات تحقیقاتی شاخص‌هایی مثل درآمدسرانه، امید به زندگی و تراکم جمعیتی را لحاظ کرده‌اند. شما می‌توانید با گوگل کردن به چند آیتم دیگر هم برای اندازه‌گیری میزان رضایتمندی از زندگی برسید: توانمندی اقتصادی، اعتماد به دولت، نرخ بیکاری، سلامت جسمی‌ و روانی. در یک نظر‌سنجی که براساس این معیار‌ها انجام شده مشخص شده دانمارک، سوئیس و اتریش سه رتبه اول را در اختیار دارند.

کشور برونئی به عنوان شادترین ملت مسلمان در رتبه نهم این رده‌بندی قرار دارد.  می‌گویند نظر‌سنجی که موسسه تحقیقاتی گالوپ انجام داده معتبرترین رده‌بندی در شناسایی شادترین کشورهای جهان است. در این نظر‌سنجی 10 امتیاز برای شرایط و کیفیت زندگی افراد در حال حاضر و پنج سال آینده در نظر گرفته شده. افرادی که به شرایط فعلی خود امتیاز هفت به بالا و برای کیفیت زندگی در آینده امتیاز هشت به بالا داده‌اند، به عنوان کسانی که از رفاه برخوردارند، در نظر گرفته شده‌اند که به معنای دیدگاه مثبت آنها نسبت به شرایط فعلی و آینده زندگی‌شان است. این نظر‌سنجی در 124 کشور جهان صورت گرفته و در صدر این فهرست مردم دانمارک قرار دارند که 72 درصد مردم نسبت به شرایط زندگی و میزان رفاه خود دیدگاه مثبتی دارند. سوئد و کانادا در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

(پیست اسکی بابایی زنجان از جمله مکان های تفریحی است که  با استقبال خوب جوانان زنجانی  رو به رو  شده بررسی‌ها نشان می‌دهد از میان 30 استان کشور، استان زنجان با 3/69 میانگین امتیاز شادکامی، شادترین استان کشور و یزد با 12/3 میانگین امتیاز شادکامی به عنوان پایین‌ترین سطح شادکامی  شناخته شده است)

اولین دیدگاه را شما بگذارید

 عکس/ پژو...   

مشخصات مدیر وبلاگ

ویرایش

دوستان

پایگاه خبری تحلیلی فرزانگان امیدوار ###@وطنم جزین@### رایان چوب جاده های مه آلود عصر پادشاهان مهندس محی الدین اله دادی بلوچستان ««««« شب های تهران »»»»» تعمیرات تخصصی انواع پرینتر لیزری اچ پی HP رنگی و تک رنگ و اسکنر هستی تنهاااااا..... تراوشات یک ذهن زیبا رویای شبانه جـــــــــــــــــــــــــذاب شیطان در کمین گاه welcome to my profile Manna اواز قطره سایت حقوقی (قانون ایران) www.LawIran.ir یه دختره تنها خنده بازار شورای دانش آموزی شهرستان باور من......!!! نــــــا کجــــــا آبـــــــاد دل مــــن ... baran عرفان وادب سکوت پرسروصدا ماه مهربان من یاور 313 رویای آشنا بی خیال همه چی تو هم یکبار بنویس تا ببینی نوشتن چه لذتی دارد... مناجات با عشق واصـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــل bestha نوجوونی از خودتون your memoirs هیئت حضرت زهرا(س)شرفویه ندای تنهایی من به بهترین وبلاگ سرگرمی خوش امدید پسران فراتر از گل دنیای دیگه ایه، این دل نوجون ها
ویرایش

طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ